Szilva-cseresznye-orchidea sumi-e workshop

Folynak az előkészületek a sumi-e workshopokhoz!
Mint az már a korábbi blogbejegyzésben olvasható volt, az idei évben még lesz újra lehetőség sumi-e workshopokon való tanulásra! (A workshopok kis látszámmal, 3-8 fővel indulnak el, így korlátozott számban tudjuk elfogadni a jelentkezést!)

2013. november 16-17-én „A bambusz festés alapjai” workshop

„A bambusz festés alapjai” workshop a februári tanfolyam mintájára, két napon keresztül tusfestészeti, művészet történeti és különféle elméleti oktatások mellett a bambuszfestés részleteibe meríti el a kedves részvevőket!

Jelentkezési határidő:
2013. november 9.
(jelentkezni itt is lehet)

2013. november 23-24-én „Bevezetés a szilva-cseresznye-orchidea virágok festésébe” workshop

A „Bevezetés a szilva-cseresznye-orchidea virágok festésébe” workshop a következő a sorban, amely egyben első alkalommal nyújt betekintést a virágok festésébe. A pontos részletekről is bővebb információt nyújtok az alábbiakban:

A két napos workshop alapvetően „A bambuszfestés alapjai” workshopra épül, tehát nem tartalmazza külön azt az elméleti oktatást, amely a tusfestészet történetéről, filozófiájáról, mitológiájáról, szimbológiájáról, a különféle eszközökről, használatukról szól. Azonban ennek ellenére a workshophoz adott mintafüzet ezekkel az információkkal is szolgál mindenki számára, aki esetleg nem kíván részt venni  „A bambuszfestés alapjai” workshopon, vagy nem érdeklődik az iránt a téma iránt. Így a tervezett program a következőképpen alakul:

Mind a két napon 10-17 óra között folyik az oktatás, amely rövid szünetekkel 6-6 óra gyakorlást jelent. Az első órában rövid elméleti kérdések után 5-5 órában a workshop kizárólag a gyakorlatra helyezi a hangsúlyt.

Első nap:
– a szilva- és a szakura (cseresznye) virágok festészetének rövid történeti áttekintése, szimbológiája, filozófiája
– a szilva- és cseresznye virágok festésének elméleti áttekintése, a megfelelő eszközök, színek, árnyalatok kiválasztásának elméleti megbeszélése
– szilva- és cseresznye virágok részei, építő elemei festésének gyakorlata, teljes képek festése

Második nap:
– az orchidea festészetének rövid történeti áttekintése, szimbológiája, filozófiája
– az orchidea festésének elméleti áttekintése, a megfelelő eszközök, színek, árnyalatok kiválasztásának elméleti megbeszélése
– orchidea részei, építő elemei festésének gyakorlata, teljes képek festése

A két nap teljesen áttekinti az összes festészeti kérdést és problémát, amely a virágok festése kapcsán felmerülhet, azonban a bambuszfestéssel ellentétben lényegesen rövidebb idő alatt több információt igyekszik átfogni és átadni. Éppen ezért minden érdeklődő számára – akár a bambusz, akár a virágfestészeti témában – januárban lehetőség nyílik szombati közös 3-3 órás gyakorlásokra, konzultációkra, amennyiben igényük nyílik rá. Ezekkel kapcsolatban az időpontok megbeszélésére és a jelentkezési szándék jelzésére a workshopokon nyílik lehetőség! (Ez természetesen mindenki számára nyitott, így a korábbi workshopok részvevői, ismétlők számára ugyanúgy gyakorlási alkalom, mint a novemberi tanulók számára!)

A workshopok ára: 18.000 Ft / workshop
(Az ár tartalmaz egy mintafüzetet, valamint gyakorló képeket és egyéb mintákat. Valamint tartalmazza az eszközhasználatot: speciális ecsetek, tusok, papírok, stb. használatát.)

Jelentkezési határidő (a virágfestészeti workshop esetében is):
2013. november 9.
(jelentkezni, illetve kérdéseket feltenni az alábbi kapcsolat linken lehetséges)

MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK!


(Fotók: Okayama, Sogenji)

      

Giftofvision – Sneakers search engine | New Balance 327 Moonbeam Leopard , Where To Buy , undefined , Spartanova