Kiállítások és nyilvános megjelenések

Csodálatos lehetőség tárult elém azzal, hogy a Csepeli Munkásotthonban, A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán több ízben vagy éppen Bonyhádon, Budapesten kiállítást rendezhettem, hogy a Shuhari Dojoban táblát készíthettem, hogy a Sakura Sushi étteremben kirakták a VIP megnyitón készített egyik kis egyszerű kalligráfiám, vagy hogy a Papír Tigris kínai étteremben kalligráfiáim díszitették a falakat, hogy dōjōk keresnek fel kalligráfiákért, táblák és shōmenek kerülnek az ajtókba, falakra… és így tovább, és így tovább.

(English version here)

2014. június 13-án, 16 órakor nyílt meg a japán kalligráfia kiállítás Bonyhádon a Solymár Imre Városi Könyvtárban. A kiállítás apropóját a XIV. Völgységi Könyvfesztivál adta, és egész júniusban megtekinthető maradt.

A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán 2014. januárjában a 3. Kakizome rendezvény adott otthont egy, a japán kalligráfiával foglalkozó mesterek és tanítványaik munkáit bemutató kiállításnak. Ezt a rendezvényt első alkalommal Japánból visszatérve szerveztem meg, hogy lehetőséget adhassak azoknak, akik szívesen kipróbálnák a japán kalligráfiát, miközben egy rendkívül szép hagyományt is újra és újra felelevenítenek. Minden évben sokan vesznek részt ezen, és nem kevesen minden évben visszatérnek az év első közös írására. Nagy örömömre szolgált, hogy két japán kalligráfia mester is elfogadta a meghívásomat és tanítványaival részt vett a kiállításon, így három csoport és megannyi különféle mű kerülhetett bemutatásra. Remek hangulatú rendezvány volt!

2012. augusztusában, zen témában került megrendezésre Franciaországban, a Parc Oriental de Maulévrier csodálatos környezetében az ICCPS nemzetközi kalligráfusokat és tusfestőket magába foglaló közösség egyik éves kiállítása, amelyen jómagam is részt tudtam venni.

Csepeli Munkásotthonba kaptam meghívást, ahol a Galéria 21-ben egy kis  „vitrinkiállítás” alkalmával mutathatom meg a japán kalligráfiát az érdeklődők számára. A kiállítás megnyitója: 2011. december 3., szombat, 15 óra. A kiállítás megtekinthető volt: 2011. decemberében.

2011. október 7-én rendezték meg Japán Kultúrális Kalandozás címmel azt a kedves és kellemes kis eseményt Oroszlányban a Művelődési Központ és Könyvtár épületében, ahol Japán babakiállítás nyílt meg ezen a napon. Az a megtiszteltetés ért, hogy felkerestek azzal a kéréssel, hogy néhány korábbi kalligráfiám szeretnék kiállítani az összejövetel alkalmával. Bemutatnék néhány fényképet a napról és a kis kiállításról a kalligráfiákkal, amelyeket Feer Mariann valamint Horvát Zsolt készítették.

Budapesten a Sakura Sushi japán étterembe annak idején meghívást kaptam a megnyitó ünnepségen japán kalligráfiák készítésére. Ott készült el egy kis Sakura Sushi felirat ecsettollal, amely most a tulajdonosok által elkészített kis arany keretben egy „falfülkében” igen megtisztelő helyen látható.

Shuhari Dojoban élőben készítettem el a Kissako feliratot bemutató táblát, amely a dojo teaszobájának falát díszíti, és alább látható.

Első japán kalligráfia önálló kiállításom, 2007-ben került megrendezésre, és amelynek A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adott otthont Szertartás termében
Első mesterem Tsujikawa Yuka sensei irányítása mellett tanultam azt, amit ezen kiállítás alkalmával be tudtam mutatni az érdeklődők számára. A kiállított 10 kalligráfia közül a legtöbb az Ő útmutatásaival készült.

2024

2024. március 3. 

Óbudai Kulturális Központ 
kiállítás és workshop

2024. április 19. Dunaújváros, részvétel kalligráfia kiállításon a Magyar Papírmúzeumban
(Bemutató cikk a Magyar Grafika honlapján itt olvasható.)

2024. május 31-én nyílt meg az Óbudai Kulturális Központ San Marco galériájában a kínai, koreai és japán lótusz festmények kiállítása Tájak – Lótuszok címmel, amelyen Zsidákovits Judit zen hangulatú alkotásával (amelyen a Szív szútra mantrája is olvasható), Gáncs Sōhan Nikolasz két impulzív lótusz képpel vett részt. 

Lótusz tusképek kiállítása