Újra dōjō névadással egybekötött kalligráfiák Münchenbe

Minden egyes kalligráfia megrendelés nagy öröm és megtiszteltetés számomra! Éppen így boldogsággal tölt el, amikor valaki megbecsülésének jeleként újból megkeres, és tetszését azzal is kifejezi, hogy újra kalligráfiát készíthetek számára!

Münchenbe korábban már két kalligráfiát küldhettem, mind a két esetben egy-egy nyitás előtt álló aikidō dōjōba kerültek. Nagy örömömre szolgált, hogy nemcsak a kalligráfiák elkészítésére kértek fel, hanem a dōjōk névadására is.

Néhány hete újra felkeresett a müncheni Yoshinkan dōjō Mestere, hogy két tanítványának szeretne készíttetni kalligráfiát és egyben a dōjōk névválasztására is ismét felkérne. Így készült el az alábbi két kalligráfia.

Az egyik dōjō elsősorban felnőttek gyakorlásának és tanításának ad majd teret, így a mushin (無心), vagyis a nem-tudat vagy nincs-tudat névre esett a választás, ugyanis ez a gondolat, a tiszta-tudat és annak elérésére tett erőfeszítés minden harcművész és zen gyakorló számára igen lényeges.

A másik dōjō a gyermekek számára nyílik, akik itt ismerkedhetnek meg az aikidōval, és itt léphetnek ennek a  békés harcművészetnek az útjára. A névválasztás a shunpū (春風)-ra, vagyis tavaszi szél -re esett. Ez az elnevezés két gondolathoz köthető. Egyrészről a tavasz, mint az új év kezdete, mint egy új dolog kezdete, tartalmazza az elindulást és egyben a fiatal harcművészek frissességére is utal. Másrészről Yamaoka Tesshū, nagyra becsült mesterünk Shunpūkan nevet viselő dōjōjára is utal a háttérben, megidézve az ő harcművészetének tiszta szellemét is.

latest Running Sneakers | Air Jordan Release Dates 2020