Újévre készített kalligráfiák

Az alábbi galériában az adott évhez és a korábbiakhoz kötődő kalligráfiákat, sumi-e képeket, képeslapokat és naptárakat mutatunk be.

2023 – Nyúl Éve

A Nyúl Éve

2022 – Tigris Éve

Tigris Éve

2021 – Ökör Éve

Bika Éve

2020 – Patkány Éve

Patkány Éve

2019 – Vaddisznó Éve

Disznó Éve

2018 – Kutya Éve

Kutya Éve

2017 – Kakas Éve

Kakas Éve

2016 – Majom Éve

2015 – Bárány Éve

羊 – Bárány / kecske (Sheep / goat) 2015
あけましておめでとうございます - Boldog új évet! (Happy New Year) 2015

2014 – Ló éve

馬 – Ló (Horse) 2014

Fekete (vagy fehér) bögre az új év kanjijával.
[A ló kanjija egyike a legrégebben született kanjiknak, és azon csoportba tartozik, amely a hasonlóság útján egyszerűsítéssel született meg. Vagyis az első írásjegy, amely a lovat ábárzolta tulajdonképpen akár egy lóról készült rajznak is tekinthető. Ezen a bögrén egy későbbi nyelvi állapot látható, amelyben azonban még mindig felismerhető a ló formája: a feje, szeme, füle, sörénye, a teste, lábai és még a farka is megjelenik. Az ősi erő, amelyet egy ilyen írás tartalmaz mélyen hat az emberre.]

2013 – Kígyó éve

14 lapos naptár, havi bontású, minden egyes lapján az adott hónap régi japán nevét ábrázoló kalligráfiával díszített. A naptár egyébként magyar nyelvű, az ünnepeket és a névnapokat is tartalmazza. Két méretben érhető el (A4 és A3), 200 grammos, vastag papírra nyomott, a lapokat felül fehér fémspirál fogja össze, így falra akasztható.

2012 – Sárkány Éve

14 lapos naptár, havi bontású, minden egyes lapján az adott hónap régi japán nevét ábrázoló kalligráfiával díszített. A naptár egyébként magyar nyelvű, az ünnepeket és a névnapokat is tartalmazza. Két méretben érhető el (A4 és A3), 300 grammos, vastag papírra nyomott, a lapokat felül fehér fémspirál fogja össze, így falra akasztható. A két méret mellett kétféle borítóval is rendelhető. 2012 a sárkány éve. Az egyik borító a jól ismert sárkány kanjijával díszített, a másik a sárkány asztrológiában használatos állatövi írásjegyét mutatja meg.

 

2012 a sárkány éve volt. Aktuális képeslapok az évre szólóan.

あけましておめでとうございます – Boldog új évet!(Happy New Year)

További részletekről itt lehet tájékozódni. 

Amennyiben valamelyik alkotás elnyerte tetszését, akkor jelenleg az E-mail menüpontban, kódjának vagy címének megjelölésével megrendelheti, valamint ugyanott kérdéseket tehet fel bármelyik kalligráfiával vagy az oldallal kapcsolatban.

©japankalligrafia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük