Mono no aware – performance a Hagyományok Házában

Hosszú tervezés előzte meg a felkészülési időszakot a következő performance-ra, amely a Mono no aware címet viseli. A Hagyományok Házában (1011 Budapest, Corvin tér 8.) megrendezésre kerülő Távol van-e Távol-Kelet? elnevezésű Ázsiai-Magyar Kultúrális Fesztiválra kaptunk meghívást 2013. november 10-én vasárnap, 15:30-as kezdéssel.  A rendezvényen minden program ingyenesen látogatható, és egész hétvégén tart, így érdemes mind a két nap eljönni!

Mono no aware
Japán kalligráfia performance shakuhachi kísérettel

A japán művészetek központi témája a „mono no aware„, a dolgok pátosza, a mulandóság szépsége és szomorúsága, és ennek ábrázolása. Az évszakok változása, a születés és az elmúlás folyamatos körforgása örök színtere az életnek. A japán kalligráfia és a shakuhachi művészetének ötvözésével ezt a megfoghatatlan csodát igyekszünk megragadni egy pillanatra mielőtt tovaszállna.
A perfromance-ot követően mindenki számára lehetőség nyílik arra, hogy kipróbálhassa magát, és betekintést nyerhessen a japán kalligráfia művészetébe.

A performance 15:30-kor kezdődik, és a nagyjából 15-20 perces bemutató után 17 óráig kalligráfia kipróbálási lehetőséggel várunk minden kedves érdeklődőt! (Info:  Eredeti terveink szerint élő shakuhachi zene mellett készültek volna el a kalligráfiák, azonban sajnálatos módon a shakuhachi művész nem tud jelen lenni a rendezvényen, így felvételről szólnak majd a zenék.)

 

Mindenkit szeretettel várunk!

latest Running Sneakers | Patike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Gov