Sumi-e október – bambuszfestés

Amint korábban már hírt adtunk róla az ősszel ismét indul bambuszfestés workshop 2014. október 11-12-én hétvégén A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, a 9. kerület (1091), Börzsöny utca 11-ben. A tervezett program a korábbi bambuszfestés sumi-e workshopok mintájára a következő lesz:

„A bambusz festés alapjai” workshop

A két napos tanfolyam 6-6 órás gyakorlás folyamán bevezetést nyújt a kínai és japán tusfestészet művészettörténeti kérdéseibe, a kalligráfia és a tusfestészet kapcsolatába, és természetesen a bambuszfestés rejtelmeibe. Mind a két napon 10-17 óra között, rövid szünetekkel folyik a közös tanulás.

Nagyon fontos, hogy: a tanfolyamon tanultak elsajátításához semmiféle művészeti előképzettség nem szükséges, csak kitartás!

A mintafüzetből:

A tanfolyam ára nem változott: 18.000 Ft

Ez az ár tartalmaz minden szükséges eszközt (tust, papírt, ecsetet, ecsettollat, mintákat, stb.), és azok használatát, valamint a tanfolyam anyagát magába foglaló – immáron második, javított kiadást megélő – mintafüzetet is. (Az eszközök a tanfolyam végén igény szerint megvásárolhatóak, illetve amennyiben bárki előre jelzi, más eszközök is rendelhetőek a jelentkezéssel egyidőben.)

Jelentkezési határidő:
2014. október 1.
(jelentkezni itt is lehet)

Előleg postázásának határideje 2014. október 4-e (az előleg 5.000 Ft).

Tervezett program a korábbiakhoz hasonlatosan:
1. nap:
– megismerkedés a kínai és japán tusfestészet történetével, a bambuszfestés stílusaival és történetével, valamint az eszközökkel az elméletben és a gyakorlatban
– ismerkedés a bambuszfestés alapvető elemeivel, festéstechnikai kérdéseivel (ecsettartások, tiskezelési technikák)
– a legegyszerűbb stílus megismerése, részleteinek elsajátítása és egy önálló mű elkészítése
2. nap:
– minták alapján a bambusz részleteinek megismerése és azok megfestése
– különféle bambusz festési stílusok megismerése és kipróbálásuk a gyakorlatban
– egy vagy akár több kész mű megalkotása

Mindenkit szeretettel várunk!

 latest Running Sneakers | Nike SB