Riport a 3. Kakizome kalligráfia találkozóról és Kiállítás megnyitóról


Fotó: Nagy Szabolcs

2014. január 4-én, szombaton délután került megrendezésre immáron harmadik alkalommal a Kakizome, az „év első írása” Budapesten, amelynek A Tan Kapuja Buddhista Főiskola adott otthont.

A rendezvényt egy rövid előadás nyitotta meg a Kakizome történetéről és szokásáról (erről itt lehet olvasni).




Ezt követően performance-okat láthattak az érdeklődők:

Zopcsák Ferenc
Zopcsák Ferenc a performance előtt


Fotó: Nagy Szabolcs

A performance-ok után a „Ló éve” kalligráfia elkészítésével, illetve a saját választott témával elkezdődhetett a közös alkotás is:


Fotó: Nagy Szabolcs



Fotó: Nagy Szabolcs


Mostanra hagyománnyá vált, hogy a kalligráfia találkozók végén egy nagy közös fotóval is megörökítjük az együtt töltött időt, amely idén sem maradhatott el!


***

A kiállítás témája „mesterek és tanítványaik”, amely január 18-áig megtekinthető még A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán. A kiállítás szeretné megmutatni a japán kalligráfia és tusfestészet gyakorlásának szépségeit, állomásait Nagy Mónika, Zopcsák Ferenc és Gáncs Nikolasz által vezetett csoportok és tanítványok munkáinak segítségével:





Idén is sokan összegyűltünk, hogy közösen ünnepeljük meg az év kezdetét és az év első kalligráfiájának elkészítését! A rendkívül jó hangulatban telt délután folyamán mindenki megírta kívánságát az előttünk álló évre, megtekintette a kiállítást és élvezte az együtt töltött idő szépségét!

Nagyon szépen köszönjük, hogy ismét ilyen sokan megosztották velünk ezt a szép napot és élményt! Reméljük, hogy legkésőbb jövőre találkozunk!

latest Running Sneakers | Nike News