Füvészkertben voltunk ismét

Füvészkert - japán kalligráfia oktatás

Idén immáron harmadik alkalommal volt szerencsém japán kalligráfiát – és az idei évben japán tusfestészetet is – oktatni a Füvészkertben a Sakura-ünnep keretein belül, két teljes napon át.

2013. április 13-14-én (szombaton és vasárnap), az idei év első igazán tavaszi napsütésben fürdőző hétvégéjén, a Füvészkertben voltunk, ahol japán kalligráfiát és japán tusfestészetet – bambuszt, szilvát és cseresznyét – oktathattam, utóbbit párommal közös összefogásban.

A csodálatos napsütés sokakat kicsábított a szabadba, és a Füvészkert megtelt emberekkel, akik a sétálás, piknikelés, pihenés és mindenféle kellemes kikapcsolódást biztosító programok mellett kedvet kaptak a japán kalligráfia kipróbálásához is.

Kicsik és nagyok egyaránt elmélyültek hosszabb-rövidebb időre az alkotásban, és nem „csak” a japán kalligráfiában, hanem a japán tusfestészetben is.



japán tusfestés - sumi-e

Párommal közösen megannyi emberrel készítettünk bambuszokat, apró kis szilva- vagy éppen cseresznyevirágokat. A rövid magyarázatokat követően újságpapírokon gyakoroltunk, hogy aztán mindenki japán papírra is elkészíthesse a saját tusképét.

A szombati napon ezeken a kis előadásokon és workshopokon kívül megrendezésre került a 2. Hanami Shodōkai kalligráfia találkozó is, amelyre egy különleges performance-szal készültünk… de erről már itt lehet olvasni.

(A saját fotóink mellett másoktól is kaptunk fényképeket!
Köszönet értük, és azért, hogy felhasználhatom őket itt az oldalon is!)

Running Sneakers | nike air force 1 ac city collection schedule 2016 „Space Jam” Release Date , Gov