Kalligráfia tanfolyam és meditációs flash mob

Nagy várakozás előzte meg – legalábbis bennem biztosan – az első kalligráfia tanfolyamos találkozót. A kis, lelkes csapat ma összegyűlt és elindult a közös gyakorlás útján, ami igazán olyan élmény, amit mindenkinek szeretettel kíván az ember! Remélem, hogy a harcosok szelleme és kitartása kísér majd mindenkit a gyakorlásban!

Bushishi damashi - Warrior spirit - A harcos szelleme

(Erről a fehér kalligráfiáról később még szeretnék részletesebben is írni, de addig is annyit, hogy a rajta lévő felirat jelentése: a harcos szelleme vagy a harcos spiritualitása)

Az első alkalommal bevezető előadás volt a japán kalligráfiáról, történetről, stílusokról, és természetesen ecsetet is ragadtunk, hogy meg is ismerkedjünk azonnal az alapvonásokkal és a kalligráfia élményével. Az ecsetkezelés első fogásaival és ezekkel az ismeretekkel búcsúztunk el egymástól, hogy egy hét múlva folytassuk a Maido Shodōkai közös gyakorlását.

A kalligráfia óra után egy nagyon érdekes „rendezvényen” vettünk részt. Talán mindenki hallott már a flash mob-okról. Ezek az előre megszervezett, nyilvános helyeken megjelenő különféle performance jellegű események úgy hiszem Amerikából indultak el. Mára pedig, az interentnek köszönhetően, rövid idő alatt az egész világon elterjedtek. Mindenféle akad. Ma a No Para Meditációs Flash mob (Medmob) volt, ahol az igen szép számmal megjelent emberek egyszerre leültek meditálni Budapest szívében, és közösen azért a világforradalomért foglaltak helyet, hogy a félelmet az egészség, az egésszé válás váltsa fel.

Mivel szeretnék elindítani egy olyan írás sorozatot itt az oldalon, ami a zen gyakorlásról szól, így arra gondoltam, hogy ez az alkalom tökéletes lesz bevezetésnek is.

Alapvetően úgy hiszem, hogy bár a különféle buddhista közösségek gyakorlásai, vagy más vallások meditációs foglalkozásai, igen különfélék és különbözőek lehetnek, mégsem kell, hogy ettől különfélének is érezzük magunkat. A tiszta tudat elérése, a tiszta tudat felfedezése magunkban számtalan formában lehetséges. Ám a tiszta tudat nem ilyen vagy olyan. Ha azt mondjuk: ‘ez az út jobb, az nem’ vagy éppen ‘ez a gyakorlás a megfelelő, az nem is olyan jó’, akkor ugyanúgy megkülönböztetést, dualitást teremtünk, mint bármilyen más jó-rossz, helyes-helytelen, kellemes-kellemetlen, tetszik-nem tetszik ítéletünkkel. …

(Folytatás később, de addig is két kép az MedMobról…)

MedMob Flash Mob Budapest 2011. október 15. Vörösmarty tér, Budapest

MedMob Flash Mob Budapest 2011. október 15. Vörösmarty tér, Budapest

Nike footwear | NIKE Chaussures, Sacs, Vetements, Montres, Accessoires, Accessoires-textile, Beaute, Sous-vetements – Livraison Gratuite