Sumi-e bambuszok születése, avagy kell két nap együttlét

2013. november 16-17-én, a kissé szürkésre sikeredett novemberi hétvégén, megrendezésre került immár második alkalommal a „A bambusz festés alapjai” workshop. A lelkes csapat szombaton 10-kor összegyűlt, hogy a három órás történeti, filozófiai, szimbológiai áttekintést követően megismerkedjen a sumi-e eszközeivel, és természetesen magával a bambusszal és annak festészetével.

Az első napon a praktikus ecsettollakkal ismerkedtünk meg, amelynek segítségével elkészítettük az első bambuszképeket!


A nap „végén” pedig együtt élvezhettük az első nap gyakorlásának eredményeit, az első alkotásokat:

Vasárnap újult energiával ültünk le eszközeinkhez, hogy elmélyedhessünk most már az ecsetek, a tus és a különféle papírok világában is, valamint a különféle tusfestészeti technikákban.

Ahogy telt-múlt az idő, egyre több alkotás született, azonban szemmel láthatóan nem a mennyiségre, hanem a minőségre való törekvés jegyében jöttek létre az újabb bambuszképek, miközben töretlenül haladtunk előre a gyakorlásban.

A minták egyre-másra keltek életre a szorgalmas kezek munkája révén, és megszülettek a szebbnél szebb tusképek:

A nap végén fáradtan, de örömmel telten fejeztük be a közös gyakorlást és nézegettük még az elkészült képeket:

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük, hogy eljött, és együtt töltötte ezt a csodálatos hétvégét velünk! Reméljük, hogy mindannyian annyira jól éreztétek magatokat, mint ahogyan mi tettük! Nagyon jó gyakorlást kívánunk!

buy footwear | Jordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%