Második nap, avagy szél és napsütés a Füvészkertben – gyönyörű szirom esőben

Füvészkert Japán kalligráfia

A második nap úgy telt el a Füvészkertben, hogy hűvös, ám gyönyörű napsütéses, szeles, de éppen ezért a csodálatos cseresznye szirmok hullásában zajlott.
11-kor, délután 1-kor és 3-kor egy-egy kis előadás során a japán írás és a japán kalligráfia történetéről, a japán kalligráfia eszközeiről, gyakorlásáról beszélgettünk, miközben rögtönzött kis bemutatókkal színesítve telt az idő.

Már kora reggel a MTV Ma reggel műsorában rövid bejelentkezés volt a Füvészkertből, így voltak, akik annak hatására megtiszteltek minket érdeklődő jelenlétükkel. (A videó itt tekinthető meg.)

A bátrabbak és merészek ki is próbálták magukat a kalligráfia művészetében, és az elkészített kis mintákat lemásolva megismerkedtek az ecsetforgatás élményével.

Füvészkert Japán kalligráfia

Volt idő kérdésekre-válaszokra, beszélgetésre és kikapcsolódásra egyaránt. Ezzel válhatott teljessé a hétvége.

Japán kalligráfia a Füvészkertben

Két éve tölthettem el egy ilyen hétvégét a Füvészkertben, és most sem volt kevésbé kellemes és teljes élmény! Nagyon hálás vagyok a sok figyelemnek, amellyel megajándékoztak a kertbe látogatók! Remélem újra találkozunk majd!

latest Running Sneakers | As part of Jordan Brands unveiling of their Summer 2021 lineup, official images of the the Air Jordan 6 „Barely Rose” (Gold Hoops) , Sciaky