A honlapom céljáról, bővebben

Mivel azonban néhány év gyakorlás után még távol állok a mesteri szinttől, így  ajánlanék pár mestert, hogy aki igazán profi alkotásokat szeretne látni – a japán kalligráfiával kapcsolatban – tovább tájékozódhasson.
Ajánlanám Fumi Wada és Eri Takase mestereket, akiknek munkáit – a gyakorlás mellett – magam is gyakran alapként  vettem/veszem, így a Fotóalbumban látható számos kalligráfiának is mintájaként szolgáltak.
Éppen ilyen szívesen ajánlanám még például Souun Takeda , Yamamoto Terumi , Takeda Sōryū , Yabe Chosho , Yamagata Rishū , Kenji Sekiguchi kalligráfia mesterek oldalait.
Számtalan más művész (shodōka , 書道家) is van persze, fel sem tudnám sorolni őket, és több olyan blog is, amelyek jó gyűjtemények a témában, mint például a Theatre of Mind , vagy különböző kalligráfia csoportok oldalai, mint a Ikoinosho , ahol Miyata Tenpu mester alkot.

Kalligráfia leckéket is lehet találni az interneten, aki ezúton szeretne elkezdeni gyakorloni, ilyen található a ShodoArtClub oldalán is.

A témához kapcsolódóan pedig a „Japán kalligráfia” menüpont alatt az eszközökről, stílusokról, mesterekről lehet olvasni. Ide alkalmasint töltök is fel újabb és újabb írásokat.

2009. novemberében felkértek a szaku.hu oldal szerkesztői, hogy készítsek írásokat az oldalra a japán kalligráfiáról, és egyben vállaljam el a rovat szerkesztését. Ennek a felkérésnek  gyümölcse az ott hetente bővülő rovat, amely különböző érdekességekkel szolgál a témában. A japán kultúra iránt érdeklődők számára egyébként is érdekes oldal, mindenkinek szívből ajánlom. Itt ezen a helyen pedig alkalmanként szintén megjelenítem az oda írt cikkeket, így a „szaku.hu KALLIGRÁFIA cikkek” oldalain figyelemmel lehet kísérni a témát.

A zen buddhizmussal kapcsolatban egyebek mellett ajánlom az egyik magyarországi zen közösség, a  One Drop Zendo honlapját (http://www.zazen.hu/), ott is legfőképpen Shodo Harada Roshi (原田正道老師) írásait, aki ennek a közösségnek vezetője, és az Okayamaban (岡山) lévő Sogen-ji (曹源寺) apátja. Tanításai a ma emberéhez szólnak, a ma emberének problémáira adnak választ. Mellette másik mesterem, Jeff Shore oldalát is szeretném ajánlani. Ő angolul ír, viszont kiemelkedő tanító, így sok segítséget adhat mindenkinek a gyakorlásában.

Ehhez kapcsolódóan a „Zen buddhizmus” menüpont alatt találhatóak – és igyekszem időről-időre gazdagítani – azok a szövegek, szútrák, fogadalmak, írások, amelyeket fontosnak éreztem megjeleníteni a témával kapcsolatban, vagy egyszerűen csak összegyűjtöttem, hogy így könnyen áttekinthető legyen.

Köszönöm megtisztelő figyelmed:
Gáncs Nikolasz

nike dunk high black leather chair for sale | Air Jordan Release Dates 2021 + 2022 Updated , Gov