Hangarii Shorakukai (ハンガリー書楽会)

Ez egy kicsit speciálisabb és vegyesebb album. Olyan kalligráfiák találhatóak benne, amelyeket a Hangari Shorakukai iskola gyakorlójaként készítettem Takahashi Tenin, vagy tanítványa Nagy Mónika felügyelő és segítő szemeivel kísérve.

 

ichi isen shin - egy dologra teljes szívvel

(a kép rákattintással
kinagyítható)

     

Az „ichi isen shin” (一意専心) kalligráfia Takahashi Tenin sensei irányítása mellett a Károli Gáspár Református Egyetem Shodo Klubjában (ameblo.jp/shodo-karoli/),
a カーロリ ガーシュパール大学書道クラブ活動報告 találkozásainak keretében készült, és a többi gyakorló alkotásával együtt, akik szintén Takahashi sensei irányításával tanultak, vagy a Hangarii Shorakukai
(www.h-shorakukai.blogspot.com/) vagyis a
ハンガリー書楽会 tanulói, Tokióban kiállításra kerültek 2009. szeptemberében (ameblo.jp/h-shorakukai/entry-10358028241.html).

 

 

Az „ichi isen shin” mellett készítettem egy másik „tehon”-t is az iskolában, amely egy waka egyik „sora”: a „shizu kokoro naku”. A képen látható Takahashi sensei a tokiói kiállításon, és tőle balra (így szemből nézve) a negyedik „tehon” az imént említett waka „sor”:

shizu kokoro naku

És két újabb kép, egy másik Tokióban lezajlott kiállításról (az első képen balról a harmadik a már említett kalligráfia):

 

 A kiállítások után, amelyeket Japánban körbejártak a kalligráfiák, hazatértek hozzánk, és a 2010-es kakizome alkalmával kikerültek a falra. Mivel az ichi isen shin feliratot a kiállítási képeken nem lehet látni, így gondoltam megmutatom, hogy milyen volt, amikor az imént említett eseményen díszként megjelent.

 

 

Running sport media | nike air jordan green polka dot dress kennedy