Simon Judit és Gáncs Nikolasz: Dzsizó bódhiszattva

Simon Judit és Gáncs Nikolasz: Dzsizó bódhiszattva
A gyermekek, anyák és utazók védelmezője

Dzsizó Boszacu, vagyis Dzsizó bódhiszattva az egész buddhista világban ismert szent. Indiában Ksitigarbhaként, Tibetben Sza ji sznyingként, Kínában Ti-Cangként, Japánban Dzsizóként ejtik ki nevét. Több buddhista szent szöveg (szútra) és más történet is megőrizte számunkra csodálatos fogadalmát és tetteit, amit minden szenvedő lény megszabadítása érdekében tett. Könyvünkben az ő alakja és cselekedetei elevenednek meg regényes formában.

Főhősünk, Jamakava Dzsun’icsi, kisfiú korában nagyapjától hallja először Dzsizó bódhiszattva történeteit. Az ifjút teljesen elvarázsolja a buddhista szent élete, ténykedései, alászállásai a poklok világába, és az a mély együttérzés, amellyel az emberek és az összes érző lény irányában viseltetik. Ő maga is szeretne olyan tökéletes lénnyé válni, mint Dzsizó. Estéről estére hallgatja a legendákat és tervezi eljövendő életét. Vele együtt hallgathatjuk végig a régi korokba visszatekintő, többszáz éves elbeszéléseket.

Jelen könyv egyszerre válhat alapművé és gyakran olvasott kötetté azok számára, akik vonzódnak a buddhista legendákhoz vagy elhivatott gyakorlói a buddhizmusnak, és azok számára is, akik szeretnek esténként olyan olvasmányokkal elaludni, amelyek inspirálóan hatnak és erőt adhatnak a mindennapi élet nehézségeinek leküzdésében. Nem utolsó sorban gyakorló szülőknek is ajánljuk ezt a kötetet, hiszen a benne olvasható történetek tökéletes esti mesékké válhatnak felnőttek és gyermekek számára egyaránt!

Az eredeti történetek változtatások és átdolgozások nélkül kerültek a kötetbe, néhol ugyan elhagytuk a több száz éves buddhista szútrákra jellemző hosszú felsorolásokat és ismétléseket, de mindenhol törekedtünk a hagyományok megőrzésére!




Running sports | Comfortable Nike Air Max Plus TN Ultra Navy Blue 898015-106 Men’s Running Shoes , Sciaky