Gáncs Sōhan Nikolasz – A mindennapi élet az út

Gáncs Sōhan Nikolasz – A mindennapi élet az út
Zen meditáció a hétköznapokban

Mi a zazen?
A zazen a zen buddhista, ülő meditáció elnevezése. Elsősorban erre a meditációra utalnak az emberek, amikor azt mondják: zen gyakorló vagyok. A kérdés az, hogy valóban csupán ezt tekinthetjük-e zen gyakorlásnak vagy ennél többre is gondolhatunk? Akár a zenről, akár bármilyen más buddhista gyakorlásról beszéljünk is, nem szabad, hogy kizárólagosan egyféle formához kössük ezeket. A zenre ugyanis nem csupán formaként tekinthetünk, vagyis úgy, hogy a zen az, amikor csendben ülünk a meditációs párnánkon, hiszen a zen hétköznapjaink szerves részét képezi minden egyes pillanatban.
Ez a kötet egyszerre lehet segítség a kezdő zen gyakorlók, az érdeklődő és kíváncsi olvasók, valamint azok számára is, akiknek a zen buddhizmus vagy a zen gyakorlás már egyáltalán nem ismeretlen.
A könyvben először a zen meditáció részletes leírásával ismerkedhetünk meg technikai és gyakorlati szempontok alapján. Ezt követően a hétköznapok üteméhez szorosan illeszkedő és azzal összhangba hozható zen gyakorlatok leírásai tárulnak fel előttünk. Mindezek együtt pedig végül Utat mutathatnak ahhoz, hogy képessé váljunk szenvedéseinktől, nehézségeinktől és különféle kellemetlenségeinktől megszabadulni.
A könnyen követhető és gyakorlatias szöveget számos zen történet teszi még színesebbé és olvasmányosabbá.



nike dunk high black leather chair for sale | Air Jordan 1 Retro High OG ‘University Blue’ — Mnje