Megnyílt a japán kalligráfia kiállítás Bonyhádon a Solymár Imre Városi Könyvtárban

2014. június 13-án, 16 órakor nyílt meg a japán kalligráfia kiállítás Bonyhádon a Solymár Imre Városi Könyvtárban. A kiállítás apropóját a XIV. Völgységi Könyvfesztivál adta, és egész júniusban megtekinthető marad.


A bonyhádi Városi Könyvtárból már az év elején felkerestek, hogy az idei, általuk megrendezett könyvfesztiválon részt vennék-e egy japán kalligráfia kiállítással. A XIV. Völgységi Könyvfesztivál ebben az évben japán témákkal várta az érdeklődőket.

A kalligráfia kiállításra 25 képet készítettem el, amelyek aztán június 13-án a falra kerültek.

A zen buddhista gondolatok, a Szív szútra mantrája, egy részlet a Senjimonból, szebbnél-szebb természeti képek megjelenítése vagy akár néhány waka vers várja június második felében a kíváncsi érdeklődőket.









Miután elkészült a képek kihelyezése 16 órai kezdéssel lezajlott a kiállítás megnyitó, amelyre többen eljöttek és meghallgatták a japán kalligráfia művészetének rövid bemutatását, megtekintették a képeket.


A kiállítás megnyitó után a korábban kiírt és zsűrízett mangapályázat győztesei részt vehettek egy közös japán kalligráfia gyakorláson, oktatáson. A kellemes nyári időben igazán szép művek készültek!

Reméljük, hogy a kiállítás júniusban még sokak örömére fog válni!
Mindenkit szeretettel várnak a bonyhádi Solymár Imre Városi Könyvtárba!

buy footwear | nike air presto navy blue women shoes sale 2 heel , Nike Air Force 1 , Sneakers , Perthenergy STORE