Oktatás a Babits Gimnázium Japán napján

2014. május 24-én, szombaton került megrendezésre a budapesti Babits Gimnáziumban a Japán nap. Erre kaptam szíves meghívást, hogy 10-15 óra között tartsak az érdeklődőknek japán kalligráfia oktatást.

Az iskola saját készleteivel, az előre elkészített és előkészített minták segítségével mindenki belevethette magát a japán kalligráfia megismerésébe.

Kicsik és nagyok egyaránt kipróbálták magukat. Pedig a feladat nem volt egy cseppet sem egyszerű!

A régi hagyományt követve, első lépésként, mindenki saját magának készítette el a tust. A tusdörzsölés egy rendkívül meditatív tevékenység, ami tökéletesen felkészít bennünket a kalligráfia gyakorlására, azonban egy zajos és színes Japán napon azt gondolná az ember, hogy ez majd kedvét szegi a kipróbálni vágyóknak, de nem így történt!

A tus elkészítése után pedig következhetett a rövid oktatás mindenki számára, majd a saját japán kalligráfiák elkészítése is.

Egy kellemes napot tölthettünk együtt, és mindenkinek köszönjük, aki részt vett ebben a csodálatos, közös gyakorlásban! Reméljük, hogy sokan kapnak majd kedvet arra, hogy később is folytassák a kalligráfia művelését!

latest jordans | Nike Dunk Low SP University Red – Grailify