„Kalligráfia show” az Allee-ban április 6-án

japán kalligráfia show

Hetek óta zajlanak az előkészületek egy eddig nem látott, nagyszabású japán kalligráfia performance-ra.
Meghívást kaptam az Allee bevásárlóközpont „Japán tavasz” nevet viselő rendezvénysorozatára, amelynek részét képezi 2013. április 6-án, 15 órai kezdettel egy „Kalligráfia show” is. Hogy mindez mit fed? Hatalmas méreteket, függőleges paravánon készített kalligráfiákat és dinamikus, tradícionális és modern japán zenére koreografált írást.

japán kalligráfia performance

A több, mint  fél órásra (!) tervezett performance számtalan meglepetést tartogat azok számára is, akik már láttak – akár már több alkalommal – japán kalligráfia bemutatót!
Kedvcsinálóként annyit elmondhatunk, hogy a 1,5 méter magas és 4 m széles paravánon több kalligráfia is el fog készülni, három részre osztva időben az alkotást. Az első részben tradícionális hangulatú alkotások követik majd egymást, és a zene is ezt igyekszik – néhol kis modern felhanggal – alátámasztani, segíteni. A második és a harmadik részben a teljes felületet kihasználva hatalmas művek készülnek el, miközben mind a japán kalligráfia, mind a zene, amely együttműködik vele, a hagyomány és a modernitás könnyed és dinamikus ötvözetét mutatja be.

japán kalligráfia show Allee

A performance után – másfél órában – a helyszínen kicsit lehet ismerkedni a japán kalligráfia gyakorlatával is! Szóval, aki kedvet érez, maga is kipróbálhatja az ecset és a tus játékát a papíron!

Mindenkit szeretettel várunk!

Az Allee részletes programját itt lehet megtalálni és olvasni!

best shoes | Women’s Nike Air Jordan 1 trainers – Latest Releases , Spartanova