Póló kalligráfia

A tekercsképek készítése mellett (erről hamarosan egy új blogbejegyzés várható) a póló készítés még az a terület, amely folyamatosan kiaknázandó ötletekre vár. A kísérletek pedig mindig hasznos tapasztalatokkal gazdagítanak.


Már elérhető egy ideje a megvásárolható termékek között az egyedi, kézzel készített póló. Jelenlegi tudásom szerint fekete alapon tudok jól dolgozni. Ebben az esetben magának a pólónak használom ki azon tulajdonságát, hogy képes elveszíteni a színét. Ezen felül minden éppen ugyanúgy zajlik, mint egy kalligráfia elkészítésekor.


Vagyis az előre elkészített, méretarányosan megtervezett szöveg egyenesen a pólóra íródik, mintha az egy papír lenne. Azonban a modern technika sok lehetőséget nyújt, amelyből egyet ki is próbáltunk, ez pedig a póló szitázás amolyan „gyorsnyomdásan”. Az eredmény igen tetszetős lett. Az eredetileg kézzel megírt kalligráfia lett digitalizálva, előkészítve nyomtatásra, majd séta egy póló nyomtatással is foglalkozó céghez és pár óra elteltével már ott is volt az elkészült póló. Íme az eredmény:

best shoes | Nike Dunk Low SP University Red – Grailify