A hónap-kanjija (március) haru (tavasz, 春)

Eljött a március és vele együtt lassan jön a tavasz is. Ebben a hónapban a tavasz, a haru (春) lesz terítéken. Nézzük meg hát ezt a kanjit.Ha előveszünk egy szótárt, akkor láthatjuk, hogy ennek az írásjegynek a gyöke, vagyis alapja, a nap (日) kanjija. Azt hiszem ebben semmi meglepő nincsen, hiszen a tavasszal ismét melegebbek lesznek a napok, felszárad a föld, ahogy szép lassan elolvad a hó és a jég, és zöldbe borul a természet. Ehhez a csodához kapcsolódik a tavasz leírásának a kínai története is. Úgy hallottam, hogy a csontírás idején ez a kanji egyszerre igyekezett ábrázolni mindazt, amit mindnyájan felsorolnánk, ha azt kérdeznék tőlünk, hogy mi jut eszünkbe erről az évszakról. Az írásjegyben megjelentek fák, a nap, de még egy gereblye is, mutatván, hogy kezdődik a munka a földeken. Ebből a történetből alakult ki tehát az írásjegy, amelyet most meg is nézünk:

Egy nagyon bájos alkotást szeretnék megmutatni a stílusok után, amelyet Michi Inaba mester készített és a tavaszt ábrázolja. A blogjában sok szép és érdekes dolgot láthatunk. Modern kalligráfiái igazán kecsesek, nőiességének minden finomságával (http://shodougaofmichiinaba.blogspot.com/):

best Running shoes brand | nike air presto navy blue women shoes sale 2 heel , Nike Air Force 1 , Sneakers , Perthenergy STORE