Szél a shikishin, új pecséttel

Ismétr csodálatos kalligráfia órában lehetett részem.
Most shikishi méretben készítettem el a 「もし風が吹けば、池の水に波が立つ」 vers hat kanjiját: 風吹池水波立.

Kétféle beosztást ajánlott Sugitani sensei:
Az egyik, amikor jobb oldalon egy nagy kanji van és bal oldalt a szöveg többi része. A másik, amikor két kanji kerül jobbra.
Nekem azonnal az jutott eszembe, hogy mind a kettőt ki kell próbálni. Természetesen most is kihasználtam a lehetőséget és a lehető leglendületesebb stílusban írtam, méghozzá Sugitani sensei csodás hosszú szőrű ecsetével.
Ezen felül pedig még valamit kipróbáltunk. Sugitani senseijel olyan tust készítettünk, ami kicsit a kana írásra emlékeztethet mindenkit. A kékes árnyalatú tust csak szürkésre dörzsöltük le. Így aztán nem csak a vonások lendülete lüktethet a paíron, hanem a szürke, feketésebb, fehér felüleltek váltakozása is. Ráadásul, ahogy egymásra fednek a vonalak, szintén igen érdekes részletek jönnek létre. Így lett például ez a két shikihshi:

shikishi-k új pecséttel

És mint látható új pecsét van rajtuk. Találtam egy elrontott pecsét követ, amit lecsiszoltam és Sugitani senseire hallgatva a nevem négy kanjijából egyet – a tigrist (虎) – kiválasztva elkészítettem a pecsétem. Íme a pecsét önmagában:

pecsét, TIGRIS

 

Giftofvision – Sneakers search engine | nike sb flat laces boots sale cheap price auctions – Gov