Kakizome 2013 ・ 書き初め

kakizome - japán kalligráfia

2013. január 5-én, szombaton, immáron második alkalommal, megrendezésre kerül az “év első írása”, a Kakizome. A helyszín – a 2012-es Kakizoméval azonos – A Tan Kapuja Buddhista Főiskola (1091 Budapest, Börzsöny utca 11.), és a kezdés 14 óra. (A belépő jövőre is csak 200 Ft.) Ezúttal azonban meglepetés bemutatókkal és újévi Kakizome témák mintáival is várjuk az érdeklődőket.

A tervezett program:

14.00 Bemutatók/performanceok és rövid előadás
Horváth Janisz, Zopcsák Ferenc kalligráfusok,
valamint Simon Judit és Gáncs Nikolasz közös performance-ai lesznek láthatóak, és a Kaizome történetéről hallható egy rövid előadás

15.00 Közös írás – Kakizome
Három külöféle témából, mintából választhat mindenki, illetve természetesen saját témákkal is lehet érkezni! Azonban legyen bárhogy is, segítséget bárki kérhet az elkészítésben!

16.00 Közös fotózás

18.00 Kapuzárás
(addig is folyhat a kalligráfiázás, beszélgetés, vásárlás)

A helyszínen a Maido Webshop különféle termékei – nem csak kalligráfia eszközei – megvásárolhatóak lesznek!

Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen betekintene ebbe a művészetbe,
és ha szeretné magát kipróbálni
,

akkor – a Maido Kft. segítségével és a Maido Shodōkai támogatásával – kölcsönözhet eszközöket (400 Ft-os áron), vásárolhat és választhat többféle papír közül, és elkészítheti a maga Kakizome alkotását, és természetesen haza is viheti azt emlékbe. Az sem baj, ha valaki nem tud japánul, mert a helyszínen segítséget tudunk nyújtani, előre elkészítünk mintákat is, amelyet lemásolva nem jelent majd gondot leírni az újévi kívánságokat!

Reméljük, hogy minél többen kedvet kapnak ismét egy igazán különleges
és egyedi japános rendezvény meglátogatására!

kakizome - japán kalligráfia

Running Sneakers Store | Nike