november 2013

0

Üres tekercs - Teli tekercs

Párizsban járva sikerült vásárolnunk úgynevezett "blank scroll"-t, vagyis "üres tekercskép"-et, amelyre szabadon lehetett kalligráfiát készíttetni, és mára már mind a kettő megtalálta a helyét!


Úgy gondolom, hogy mindenki számára, aki belefeledkezik a japán kalligráfia vagy éppen a tusképfestés - vagy bármilyen más művészeti tevékenységbe - a legnagyobb megtiszteltetés, ha munkáját megbecsülik!
Nagy öröm volt elkészíteni ezeket a kalligráfiákat is - ahogy természetesen minden egyes kalligráfia elkészítése örömöt okoz! Ahogy az is nagy öröm, hogy "otthonra lelt" az a két tekercs, amelybe első látásra beleszerettünk. Remélem, hogy a jövőben is lesz alkalmunk ilyen szép és hibátlan alapanyagokkal dolgozni!

Köszönjük mindenkinek, aki követi utunkat,
munkáinkat és megtisztel figyelmével!

És nem különben köszönjük mindenkinek, aki osztozik velünk a gyakorlásban!

0

Riport a Hagyományok Házából - "Mono no aware" performance

2013. november 10-én, vasárnap délután lezajlott a Mono no aware névre keresztelt japán kalligráfia performance a Hagyományok Házában.

0

Újra dōjō névadással egybekötött kalligráfiák Münchenbe

Minden egyes kalligráfia megrendelés nagy öröm és megtiszteltetés számomra! Éppen így boldogsággal tölt el, amikor valaki megbecsülésének jeleként újból megkeres, és tetszését azzal is kifejezi, hogy újra kalligráfiát készíthetek számára!

Münchenbe korábban már két kalligráfiát küldhettem, mind a két esetben egy-egy nyitás előtt álló aikidō dōjōba kerültek. Nagy örömömre szolgált, hogy nemcsak a kalligráfiák elkészítésére kértek fel, hanem a dōjōk névadására is.

Néhány hete újra felkeresett a müncheni Yoshinkan dōjō Mestere, hogy két tanítványának szeretne készíttetni kalligráfiát és egyben a dōjōk névválasztására is ismét felkérne. Így készült el az alábbi két kalligráfia.