március 2013

0

Allee Kalligráfia show - és - programváltozás a Füvészkertben

Allee és Füvészkert japán kalligráfia

Az idei tavasz várat magára, így nem csoda, hogy a hóesésben a sakura (a japán cseresznyefa) nem virágzik még. Ezért a Füvészkertben a Szakura-ünnep egy héttel eltolódik. Így az április 6-7-ei hétvégén elmaradnak a sumi-e mini workshopok, de ez nem azt jelenti, hogy ne festhetnénk a szépséges kertben, csak egy kicsit másként. A japán kalligráfia mellett április 13-án szombaton és 14-én vasárnap is helyet kap a tusfestés! A program a következőképpen fog alakulni:

0

"Kalligráfia show" az Allee-ban április 6-án

japán kalligráfia show

Hetek óta zajlanak az előkészületek egy eddig nem látott, nagyszabású japán kalligráfia performance-ra.
Meghívást kaptam az Allee bevásárlóközpont "Japán tavasz" nevet viselő rendezvénysorozatára, amelynek részét képezi 2013. április 6-án, 15 órai kezdettel egy "Kalligráfia show" is. Hogy mindez mit fed? Hatalmas méreteket, függőleges paravánon készített kalligráfiákat és dinamikus, tradícionális és modern japán zenére koreografált írást.

0

Karate Maraton és japán kalligráfia

Március 9-én, szombaton Szigetszentmiklósra utaztunk, hogy részesei lehessünk a Városi Sportcsarnokban megrendezett Karate Maraton nevet viselő rendezvénynek.

japán kalligráfia a Karate Maratonon

0

2. Hanami Shodōkai - minták

sakura japán kalligráfia

Ahogy már hírt adtam róla, idén is lesz a Füvészkertben tavaszi sakura-ünnep és ismét lesz japán kalligráfia hétvége is, benne pedig kalligráfia találkozó. Az előző évben a hanami (花見) volt a témánk, amelyet együtt gyakoroltunk, idén a sakura-ünnep (桜祭) lesz.