augusztus 2012

0

Nemzetközi kiállítás Franciaországban

Augusztus 25-én, szombaton nyílt meg az ICCPS nemzetközi közösség tagjainak kiállítása zen témában Franciaországban, a Parc Oriental de Maulévrier csodálatos környezetében.

0

* Egyedi kalligráfia megrendelésekről - GYIK

A kalligráfiák között számtalan méret és téma található. Azonban ez nem mindig éppen az, amire vágynánk vagy gondolnánk. Éppen ezért az alábbiakban arról szeretnénk szólni, hogy mi van abban az esetben, ha valaki teljesen egyedi, névre vagy személyre szóló kalligráfiát szeretne rendelni.

Amennyiben az alább látható felsorolásban nem találja meg azt, amit keres, vagy más, egyedi méretről szeretne érdeklődni, kérjük, bátran használja az üzenet küldés lehetőségét! Levelét örömmel és szeretettel várjuk!

0

Póló kalligráfia

A tekercsképek készítése mellett (erről hamarosan egy új blogbejegyzés várható) a póló készítés még az a terület, amely folyamatosan kiaknázandó ötletekre vár. A kísérletek pedig mindig hasznos tapasztalatokkal gazdagítanak.

0

Meire (目入れ) – Daruma szemei

Mielőtt megismerkednénk a Daruma babák történetével és a „szemek megrajzolásának” (meire) hagyományával, nézzük meg, hogy ki is volt Daruma.

A 6. században élt Darumát (達磨, Bodhidharmát) tartják a zen buddhizmus megalapítójának, aki az indiai buddhizmusban a 28. pátriárka, és a zen 1. pátriárkája.

A pátriárkák további sora:
1. Bodhidharma (達磨) (kb. 440 - kb. 528) (jp. Daruma Daishi)
2. Huike (慧可) (487 - 593) (jp. Niso Eka Daishi)
3. Sengcan (僧燦) (? - 606) (jp. Sanso Kanchi Zenji)
4. Daoxin (道信) (580 - 651) (jp. Doshin Dai’i Zenji)
5. Hongren (弘忍) (601 - 674) (jp. Gunin Daiman Zenji)
6. Huineng (慧能 vagy慧能) (638 - 713) (jp. Eno Daikan Zenji)